Somon gravlax

de Catalina L in Somon, 10 Feb 2017 | 6671 vizualizari

 

Iata o reteta scandinava de somon gravlax.
Acest somon marinat crud are denumirea gravlax in Suedia si este cunoscut sub numele de gravlaks in Norvegia, gravad laks in Danemarca, graavilohi in Finlanda (finnois) sau graflax in Islanda. Este deci o specialitate scandinava din file de somon crud.
Somonul folosit trebuie sa fie foarte proaspat, cu carnea ferma si un miros placut. Cantitatea de sare trebuie adaptata la cantitatea de somon (1:10 sare).
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/02/somon-gravlax.html

 

INGREDIENTE

  • 600 g de file de somon cu tot cu piele (fara oase)
  • 50 g de zahar
  • 60 g de sare marina grunjoasa
  • 1 lingura piper alb
  • 1 lingura buna de miere
  • 1 legatura de marar proaspat
  • piper 4 parfumuri
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon gravlax:

Amestecati sarea, zaharul, piperul alb si mierea.

Puneti folie alimentara pe fundul unei tavi mici, lasand sa depaseasca pentru a inveli somonul apoi complet.

Puneti marar si deasupra somonul cu partea fara piele in sus.

Puneti deasupra compozitia cu sare preparata si acoperiti apoi cu marar.

Inveliti somonul in folia alimentara si puneti peste el greutati (o tava cu borcane pline).

Pastrati-l astfel la frigider timp de 3 zile.

Varsati lichidul lasat in fiecare zi si intorceti-l de 2 ori/zi.

Scoateti somonul din folia alimentara, clatiti-l rapid sub un jet de apa rece si uscati-l cu hartie absorbanta.

Taiati-l in feliute foarte fin,e ca un somon afumat. 

Decorati cu marar proaspat si dati un tur de piper 4 parfumuri (proaspat macinat).

Se poate servi simplu la aperitiv sau ca antreu, acompaniat de o salata verde sau in plat principal cu cartofi fierti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon gravlax" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Somon la cuptor cu gutui